THE CHOCOLATE AWARDS

THE CHOCOLATE AWARDS

 

Organized by the Club des Croqueurs de Chocolat in partnership with the Salon du Chocolat, the Chocolate Awards pay tribute to the best chocolatiers and the most remarkable chocolate in the world. More generally, these annual awards acknowledge the art of chocolate and the creators who make excellence their passion.

 

The 2016 Chocolate Awards Ceremony was held on Friday, 28th October at the Salon du Chocolat. 

Awards for French chocolatiers:

 LA CHOCOLATERIE DE PONT-AVEN à Pont-Aven: "Award du Coup de Cœur"

LA CHOCOLATERIE DU BLASON à Clermont l’Hérault: "Award de l'Harmonie des Saveurs"

CHOCOLATERIE DUCEAU à Angoulême: "Award de l'Equilibre des Saveurs"

LA CHOCOLATERIE HENNER FRÈRES à Strasbourg: "Award de l'Audace Créative"

CHOCOLATERIE OLIVIER VIDAL à Auxerre: "Award de l'Excellence"

CHOCOLAT. T à Sérignan du Comtat: "Award du Chocolatier Itinérant"

EDWART CHOCOLATIER à Paris: "Award de l'Originalité"

HASNAÂ CHOCOLATS GRANDS CRUS à Bordeaux: "Award de la Chocolatière"

MARC VERDANT à Avanne Aveney (Grand Besançon): "Award du Nouvel Entrant"

PÂTISSERIE CHOCOLATERIE EUGÈNE à Paris: "Award du Chocolat Pour Tous"

Awards for international chocolatiers:

OBERWEIS (Luxembourg): "Award de l'Excellence"

TOKYO CHOCOLATE (Japan): "Award du Coup de Cœur"

The Club des Croqueurs de Chocolat also recognised the "Incontournables du chocolat français 2016" (The Essential of French Chocolate): Arnaud Larher, Fabrice Gillotte, Franck Fresson, Gilles Cresno, Henri Le Roux, Hubert Masse - Le Cacaotier, Jean-Paul Hévin, Laurent Duchêne, Nicolas Cloiseau - La Maison du Chocolat, Pascal Le Gac, Pierre Hermé, Pierre Marcolini, Richard Sève and Sadaharu Aoki.

 

 

For the second time, Awards for Chocolate Bars have also been given as well as two "Incontournables" (Essential):  

Award for Dark Chocolat Bar: CHOCOLATERIE LAIA for  Diego Vaz Amelonado

Award for Mil Chocolate Bar: DOMORI pour Java Grey

--

The "Incontournables de la tablette" ("The Essential of Chocolate Bars"):

STÉPHANE BONNAT

PATRICE CHAPON

More information at www.croqueurschocolat.com